Speelleergroep

Een dag op de speelleergroep.

We combineren rust, structuur en uitdaging.

Als je kind twee jaar wordt, kan het tijdens de schoolweken naar de peuteropvang. Hier leert je kind samen met andere kinderen spelenderwijs over taal, beweging, beginnend rekenen en natuurlijk over zichzelf in de wereld. Plezier en een uitdagende omgeving vinden we belangrijk voor de peuters. We prikkelen graag hun nieuwsgierigheid. Om structuur te bieden aan je kind, combineren we gedurende de dag spelend ontdekken met activiteiten rond onze dagritmekaarten: kringmoment, samen eten, vrij spelen, opruimen, buiten spelen,  jas aantrekken, naar huis. Natuurlijk is er ook rust en zijn er plekjes waar de kinderen zich kunnen terugtrekken als daar behoefte aan is.

Leren en spelen

Spelenderwijs ontwikkelen staat bij ons centraal.

Spelen is hartstikke leuk en ook nog eens heel leerzaam. Wij werken vanuit de overtuiging dat peuters zelf veel kunnen. Door alleen en samen met andere kinderen op onderzoek uit te gaan en te experimenteren ontwikkelt je kind zich op basis van eigen ervaringen en successen. Daar wordt je peuter zelfverzekerd van. En als begeleiders creëren wij de mogelijkheden om de volgende stap te zetten.

Samen de wereld ontdekken

Dit doen we met onze unieke activiteiten en methoden

Onze ruimte en materialen zijn uitdagend. Zo werken we onder andere met de methodes Uk & Puk en Piramide. We gaan op avontuur in de natuur in de buurt. En we leren jullie kinderen over hun lijf en over hun kleren. Over smaken en eten. Over het weer. We praten erover met elkaar. Zo leren we samen heel veel leuke dingen over de wereld om ons heen.

Voor- en vroegschoolse educatie

Meestal ontwikkelt je kind zich zoals we verwachten. Maar soms blijkt je kind een steuntje in de rug nodig te hebben.

Daar zijn we op voorbereid. Met onze gecertificeerde Voor- en Vroegschoolse Educatie, afgekort VVE, helpen wij je peuter op weg.
We besteden extra aandacht en tijd aan de ontwikkeling van je kind en houden dit bij in een registratiesysteem. Natuurlijk bespreken we wat we zien ook met jou. We maken samen een ontwikkelplan. Zelf kun je thuis dan bijvoorbeeld ook helpen met dingen die nog niet zo goed lukken. Als je kind vier jaar wordt en naar de basisschool gaat, kunnen wij aan de school vertellen wat al goed gaat en wat nog niet. Wat je kind in de voorschool heeft geleerd kan zo doorontwikkeld worden in de vroegschool.  

Voor meer informatie over de speelleergroep klik je op onderstaande afbeelding.

IKC Aventurijn Een dynamisch Integraal Kind Centrum met een plus!

Onze missie en visie

Kansen voor kinderen naschools aanbod

Om alle kinderen volop kansen te geven, bieden wij een naschools aanbod met een gevarieerd programma aan.
Lees meer